4+1 λόγοι που πρέπει να εκπαιδεύσεις τον σκύλο σου

Η αξία της εκπαίδευσης ενός σκύλου είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο νομίζουμε. Ας την ανακαλύψουμε!

«Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η εκπαίδευση του σκύλου στην καθημερινότητά μας μαζί του;», «Γιατί χρειάζονται εκπαίδευση τα σκυλιά κάθε μεγέθους και όχι μόνο τα μεγαλόσωμα;», είναι μερικά από τα πολλά ερωτήματα γύρω από το πολυσυζητημένο θέμα της εκπαίδευσης των σκύλων.

Ο Θέο Κουτσόπουλος εκπαιδεύοντας την Bagheera

Ο εξειδικευμένος εκπαιδευτής σκύλων του Pallini Kennels και ιδρυτής/ιδιοκτήτης της πρώτης κρατικά αδειοδοτημένης σχολής εκπαιδευτών σκύλων στην Ελλάδα, pdti.gr (Professional Dog Trainers Institute), Θέο Κουτσόπουλος απαντά και μας δίνει μία συνολική εικόνα της αξίας της εκπαίδευσης των κατοικίδιων ζώων μας. Διαβάστε τους βασικότερους λόγους που αξίζει να επενδύσετε στην εκπαίδευση των τετράποδων φίλων σας.

Μέσω της εκπαίδευσης, επιτυγχάνεται:

  • Σωστή επικοινωνία μεταξύ σκύλου και κηδεμόνα. Όταν καταλαβαίνουμε τον κόσμο του σκύλου, διευκολύνεται η επικοινωνία μαζί του κι έτσι ο δεσμός μεταξύ σκύλου και κηδεμόνα γίνεται ακόμη πιο ισχυρός.
  • Ευκολία στη διαχείριση. Με την βασική υπακοή, ο σκύλος μαθαίνει εντολές όπως «κάτσε», «κάτω» και «μείνε».  Έχοντας έναν καλά εκπαιδευμένο σκύλο, υπάκουο, χαρούμενο, χαλαρό και εύκολο στη διαχείριση, η συμβίωση μαζί του είναι πιο ομαλή κι ευχάριστη.
  • Κοινωνικοποίηση. Μέσα από την διαδικασία της εκπαίδευσης, ο σκύλος μαθαίνει να διαχειρίζεται οποιοδήποτε περιβάλλον μέσα στο οποίο βρίσκεται. Έτσι εξασφαλίζονται και για εσάς και για τον σκύλο σας, ποιοτικές ώρες κοινωνικής συναναστροφής με άλλους ανθρώπους, κατοικίδια και νέα μέρη.
  • Διασκέδαση. Για το σκύλο είναι ευχάριστο να κάνει κάτι που του ζητάμε και να ανταμείβεται για αυτό. Σκύλος και κηδεμόνας περνούν καλά, μαθαίνοντας!
  • Ασφάλεια. Ένας καλά εκπαιδευμένος σκύλος είναι πιο ασφαλής για τη κοινωνία, τον κηδεμόνα, αλλά και τον ίδιο.

Επικοινωνήστε με το Pallini Kennels και προγραμματίστε ένα ραντεβού για να ενημερωθείτε για την εκπαίδευση του δικού σας τετράποδου φίλου σήμερα.