5+1 υλικά για DIY κατασκευές και παιχνίδια που θα λατρέψει η γάτα σας!

Αν και τα σκυλιά έχουν τη φήμη των πιο παιχνιδιάρικων κατοικίδιων, είναι αλήθεια ότι και οι γάτες απολαμβάνουν την ώρα του παιχνιδιού, αρκεί να ενεργοποιείται το ένστικτό της για κυνήγι.   Χάρη στο DNA τους, οι γάτες λειτουργούν πλήρως ενστικτωδώς ακόμα και στη διάρκεια του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να μετατρέπονται στους καλύτερους “κυνηγούς”, μία διαδικασία που ενεργοποιεί την έκκριση της ντοπαμίνης, προσφέροντας στις γάτες μας χαρά και ευχαρίστηση. 

Για τις γάτες που ζουν έξω από το σπίτι υπάρχουν πολλά ερεθίσματα, χρόνος και αφορμές για παιχνίδι και κυνήγι. Οι γάτες όμως που ζουν μέσα στο σπίτι απολαμβάνουν κυρίως την ξεκούραση αναζητώντας νέες ζεστές κρυψώνες  και συνηθίζουν να τεμπελιάζουν. Τις ημέρες που περνάμε μέσα στο σπίτι παρέα με τη γάτα μας, μπορούμε να τον μετατρέψουμε σε χρόνο παιχνιδιού και άσκησης.  Δημιουργούμε διασκεδαστικές συνθήκες, μετατρέποντας το σαλόνι μας για λίγο σε ένα cat paradise! 🙂 Δείτε εδώ πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε 6 διασκεδαστικά παιχνίδια για την γάτα μας , με απλά πράγματα που όλοι έχουμε στο σπίτι:

  1. Κούτα από χαρτόνι

Ένα κουτί από χαρτόνι μπορεί να γίνει η νέα αγαπημένη κρυψώνα της γάτας σας!

Πάρτε μία άδεια κούτα, ανοίξτε μια τρύπα για πόρτα, αφήστε ένα παλιό σας μπλουζάκι και αφήστε τη γάτα σας να την ανακαλύψει.

Το χαρτόκουτο θα γίνει σίγουρα φωλιά που προσφέρει μόνωση ιδανική για έναν απολαυστικό ύπνο!»

2. Φύλλα δέντρων

Οι γάτες απολαμβάνουν να παίζουν με τα ξερά φύλλα των δέντρων που πέφτουν.

Μαζέψτε μερικά φύλλα από τον κήπο ή το πάρκο, τοποθετήστε τα στο χαρτόκουτο και αφήστε τη γάτα σας να διασκεδάσει με ένα παιχνίδι που μυρίζει φύση!

3. Χάρτινες σακούλες

Δημιουργήστε ένα τούνελ-κρησφύγετο για τη γάτα σας με μία μόνο χαρτοσακούλα!

Κόψτε τα χερούλια, ανοίξτε τον πάτο και παρακολουθήστε την αντίδραση της γάτας σας!

Ο λόγος που θα ενθουσιαστεί είναι γιατί της αρέσει να μένει ζεστή σε μικρά μέρη.

4. Διαδραστικό παζλ

Για αυτό το παιχνίδι, θα χρειαστείτε ένα παλιό κουτί παπουτσιών, τα αγαπημένα παιχνίδια της γάτας σας και μερικές λιχουδιές. Παίρνετε το κουτί και με ένα κοπίδι κάνετε τρύπες σε πολλά και διαφορετικά σημεία. Γεμίζετε το κουτί με παιχνίδια και λιχουδιές και το κλείνετε χρησιμοποιώντας ένα μικρό κομμάτι ταινίας για να ασφαλίσετε το καπάκι. Τοποθετήστε το κουτί στο πάτωμα και προκαλείτε τη γάτα σας να πιάσει τα αντικείμενα που βρίσκονται στο εσωτερικό του κουτιού.

5. Ραβδί με φτερό

Ιδανικό για γάτες με πολλή ενέργεια, το κυνήγι του φτερού είναι ένα από τα πιο κλασικά DIY παιχνίδια.  Πάρτε ένα καλάμι για ραβδί και δέστε μια  κορδέλα ή πετονιά και στην άκρη του ένα φτερό ή ένα καμπανάκι. Κουνείστε το ραβδί πάνω από το κεφάλι της γάτας σας και δελεάστε την να πηδήξει και να πιάσει το ιπτάμενο αντικείμενο. Τραβήξτε το ραβδί σιγά-σιγά μακριά από τη θέα της γάτας σας και δείτε την να το ακολουθεί προσπαθώντας να το πιάσει σε κάθε γωνιά του σπιτιού. 

6. Μπαλάκια του τένις

Φυσικά, και τα μπαλάκια του τένις δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τις προτάσεις μας.  Ο λόγος είναι απλός: η γρήγορη κίνηση της μπάλας προς διαφορετικές κατευθύνσεις κάθε φορά, προκαλεί το ενδιαφέρον και ξεσηκώνει για παιχνίδι και την πιο χαλαρή γάτα.

Αυτές τις ημέρες που όλοι #μένουμε_σπίτι , δοκιμάστε τις ιδέες μας και διασκεδάστε παίζοντας μαζί με τη γάτας σας!