Έλληνες και Κατοικίδια: σκύλος ή γάτα;

Κατοικίδια και άνθρωποι, ένας δεσμός ισχυρός που σήμερα μοιάζει να ενισχύεται ολοένα και περισσότερο.

 

Όπως δείχνει η έκθεση του FEDIAF, του Συνδέσμου της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ζωοτροφών για κατοικίδια, οι σκύλοι και οι γάτες βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στην κατάταξη των αγαπημένων κατοικίδιων των ανθρώπων, καθώς στην Ευρώπη το 2016 υπήρχαν 80 εκατομμύρια νοικοκυριά*, τα οποία διέθεταν τουλάχιστον ένα κατοικίδιο.

 

Στην Ελλάδα συγκεκριμένα, το 14% των νοικοκυριών έχουν σκύλο και το 13% γάτα. Αυτά τα ποσοστά δεν αποκλείουν την συνύπαρξη δύο ή περισσότερων κατοικίδιων κάτω από την ίδια στέγη. Σε απόλυτα νούμερα εκτιμάται, ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 660.000 σκύλοι και 590.000 γάτες. Γεγονός που επιβεβαιώνει την τάση των ανθρώπων να υιοθετούν ένα κατοικίδιο με αποδεδειγμένα οφέλη στην ψυχική ανάπτυξη και βελτίωση μικρών και μεγάλων.

 

 

 

Όπως και να έχει, στην Ελλάδα τη μάχη των κατοικίδιων την έχουν κερδίσει τα πουλιά, καθώς αγγίζουν το 1 εκατ. (συγκεκριμένα 970 χιλιάδες). Πίσω από τον σκύλο και την γάτα και σε σχετικά μικρή διαφορά βρίσκονται τα κουνέλια (417.000), ενώ πολύ πιο μακριά βρίσκονται τα ψάρια ενυδρείου (90.000) και οι χελώνες (9.500).

 

* Τα στοιχεία προέρχονται κυρίως από τις πωλήσεις που πραγματοποιούν οι μεγάλες εταιρείες ζωοτροφών στα σούπερ μάρκετ αλλά και από έρευνες.

 

Πηγή: https://www.news247.gr/koinonia/i-machi-ton-katoikidion-posoi-echoyn-skylo-kai-posoi-gata-stin-ellada.6572170.html