Δείχνοντας…αγάπη στον τετράποδο φίλο μας!

Η αγάπη για το κατοικίδιο μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Όλοι λατρεύουμε τον τετράποδο φίλο μας, τον τρελαίνουμε στα φιλιά και τις αγκαλιές, κι’ όμως αισθανόμαστε ότι εκείνος δεν μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθός της. Έτσι εμείς ψάχνουμε ακόμα περισσότερους τρόπους για να επικοινωνούμε μαζί του, να τον κάνουμε να χαίρεται και να ευχαριστιέται την κάθε στιγμή μαζί μας, βελτιώνοντας συνεχώς την μεταξύ μας σχέση.

Σε αυτήν την προσπάθεια, συγκεντρώσαμε μερικούς απλούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να δείξουμε την αγάπη στον σκύλο μας και να την καταλάβει, και σας τους προτείνουμε:

  • Ταΐστε τον με το χέρι.

Τα σκυλάκια αγαπούν το φαγητό, και ταυτόχρονα λατρεύουν και εσάς! Υπάρχει λοιπόν καλύτερος συνδυασμός από τα γεύματα που σερβίρονται απευθείας στο χέρι σας;!

  • Κοιτάξτε τον στα μάτια ενώ του μιλάτε.

Ναι τα κατοικίδια, ακόμα και αν μας φαίνεται αδύνατο, μας καταλαβαίνουν. Ο τόνος και η διάθεσή μας είναι πάντα ξεκάθαρα στα αυτιά των τετράποδων φίλων μας!

  • Κάντε μεγάλες βόλτες παρέα!

Ο σκύλος απολαμβάνει πάντα τις βόλτες, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για βόλτες με τον αγαπημένο του κηδεμόνα, που κάνουν τη σχέση τους να ενδυναμώνεται ακόμα περισσότερο.

  • Φροντίστε για την εκπαίδευσή του.

Ακόμα και η διαδικασία της εκπαίδευσης, απαιτεί τόσο πολύ χρόνο και προσήλωση του κηδεμόνα προς το κατοικίδιο, που αυτόματα ισχυροποιεί τον μεταξύ τους δεσμό.

  • Αφιερώστε του χρόνο μέσα στη μέρα.

Μπορεί να δουλεύετε αρκετές ώρες ή να λείπετε, μη ξεχνάτε όμως να αφιερώνετε ακόμα και μισή ώρα από τον καθημερινό σας χρόνο αποκλειστικά και μόνο στον τετράποδο φίλο σας.

  • Χαρίστε του χάδια!

Και έτσι θα σας λατρέψει ακόμα περισσότερο αφού του δείχνετε έμπρακτα πόσο πολύ θέλετε να τον κάνετε να αισθάνεται όμορφα.

  • Δείξτε του πόσο σας έχει λείψει και μην παραμελείτε τις ανάγκες του.

Μπορεί η καθημερινότητα να απορροφά όλη σας την ενέργεια σε άγχη  και υποχρεώσεις, όμως το κατοικίδιο σας έχει ανάγκες και δεν πρέπει να τις παραμελείτε. 

…και τόσοι πολλοί ακόμα τρόποι, απλοί και καθημερινοί, που θα τον κάνουν να κουνήσει λίγο πιο χαρούμενα την ουρά του! Και αν καμιά φορά ξεμείνετε από ιδέες, σφίξτε τον λίγο πιο σφιχτά στην αγκαλιά σας, θα του αρέσει 😊