Λείπετε αρκετές ώρες την ημέρα από το σπίτι;

Βοηθήσετε το σκύλο σας να διαχειριστεί την πολύωρη απουσία σας!

Τα σκυλιά είναι από τα πιο κοινωνικά ζώα που υπάρχουν και δεν είναι μαθημένα να ζουν μόνα τους. Όμως, η καθημερινότητα για τους περισσότερους ιδιοκτήτες σκύλων, λόγω εργασίας ή υποχρεώσεων, συνεπάγεται με την απουσία πολλών ωρών από το σπίτι.

Τι κάνουμε όμως όταν πίσω στο σπίτι μας  περιμένει πάντα πιστά  και καρτερικά ο τετράποδος φίλος μας;  Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το σκύλο μας να διαχειριστεί την πολύωρη αναμονή και να αισθάνεται άνετα μέχρι να επιστρέψουμε;

Αν σας προβληματίζουν αυτά τα ερωτήματα, διαβάστε παρακάτω ορισμένες χρήσιμες συμβουλές  για να κάνετε την καθημερινότητα του σκύλου και τη δική σας ακόμα πιο εύκολη, χωρίς το άγχος του αποχωρισμού:

  • Φροντίστε να εκπαιδεύσετε το σκύλο σας από μικρή ηλικία

Πολλοί ιδιοκτήτες αισθάνονται την ανάγκη να βρίσκονται συνεχώς μαζί με το νέο τους κουτάβι, να του μιλούν και να παίζουν μαζί του κάθε στιγμή, αναπτύσσοντας έτσι μια σχέση εξάρτησης που συμβάλλει στη δημιουργία του άγχους του αποχωρισμού, όταν χρειαστεί αυτό να μείνει μόνο του. Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία εκπαιδευτή σκύλων και φροντίστε για τη βασική εκπαίδευση του σκύλου σας ώστε να αποφύγετε ζητήματα συμπεριφοράς.

  • Περιορίστε το χώρο που θα κάθεται στο σπίτι όταν λείπετε.

Αναγνωρίστε το χώρο που ο σκύλος σας αισθάνεται πιο άνετα να κάθεται, όπως είναι το σαλόνι, η κουζίνα ή η κρεβατοκάμαρα και κάθε φορά που φεύγετε,  επιτρέψτε του να μένει εκεί. Θα αισθάνεται σίγουρα μεγαλύτερη ασφάλεια μόνος του και θα έτσι θα παραμένει πιο ήσυχος.

  • Αφήστε ανοιχτή την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο

Ένας στρεσογόνος παράγοντας όταν λείπετε από το σπίτι, είναι η ησυχία. Αν το σπίτι σας είναι γενικά θορυβώδες λόγω παιδιών ή τηλεόρασης, προτείνουμε να την αφήσετε ανοιχτή ή να βάλετε μουσική από το ραδιόφωνο, ώστε να βελτιώσει την ένταση του αισθήματος αποχωρισμού και να μην περάσει το σπίτι απότομα σε κατάσταση σιωπής. Ειδικά η μουσική χαλαρώνει τους σκύλους και τους βοηθά να αισθάνονται καλύτερα, γι’ αυτό άλλωστε και εμείς φροντίζουμε στους χώρους φιλοξενίας του ξενώνα μας να παίζει κλασική μουσική.   

  • Βεβαιωθείτε πόση ώρα μπορεί να μείνει μόνος του

Προτού απορροφηθείτε από την πολύωρη εργασία, αναλογιστείτε πόση ώρα μπορείτε να αφήσετε μόνο του τον σκύλο σας, ειδικά αν είναι κουτάβι. Ο χρόνος που λείπετε είναι σημαντικό να αυξάνεται σταδιακά και όχι απότομα, εφόσον είστε βέβαιοι, ότι δεν συντρέχει κάποιο πρόβλημα υγείας που να απαιτεί συνεχόμενη παρακολούθηση. Αν πρόκειται να λείψετε πολλές ώρες, ζητήστε από κάποιο φίλο ή συγγενή να επισκεφτεί το σκύλο για μια σύντομη βόλτα και παιχνίδι.

  • Προγραμματίστε ένα πακέτο ημερήσιας δραστηριότητας ανά τακτά χρονικά διαστήματα

Κάθε ανανέωση και φρεσκάδα είναι για όλους ευπρόσδεκτη! Γιατί όχι και για το σκύλο σας; Κάντε του ένα δώρο και προγραμματίστε μια ημέρα δραστηριοτήτων στο Pallini Kennels όσο εσείς εργάζεστε και γιατί όχι, ένα ραντεβού καλλωπισμού από επαγγελματία groomer! Να είστε σίγουροι ότι ο σκύλος σας δε θα καταλάβει για πότε θα περάσει η ώρα!!

Μην ξεχνάτε ότι το να λείπουμε πολλές ώρες από το σπίτι, είναι κάτι παραπάνω από σύνηθες! Μπορούμε όμως να κάνουμε μαζί,  αυτές τις ώρες όσο πιο ευχάριστες γίνεται για τα αγαπημένα μας κατοικίδια!