Παγωμένες καλοκαιρινές λιχουδιές για το σκύλο σας με καρπούζι και γιαούρτι

Η καλοκαιρινή ζέστη δεν επηρεάζει μόνο εμάς αλλά και τους τετράποδους φίλους μας, που συνεχώς αναζητούν σκιερά μέρη και δροσερό νερό για παραμένουν δραστήριοι και χαρούμενοι! Ετοιμάστε, λοιπόν, για αυτούς μικρές παγωμένες λιχουδιές από απλά υλικά και επιβραβεύστε τους μετά από κάθε τους δραστηριότητα!

Ο εξοπλισμός που απαιτείται για την συνταγή, συμπεριλαμβάνει ένα blender για να πολτοποιήσετε τα συστατικά, καθώς και φόρμες σιλικόνης πολλαπλών θέσεων ή παγοθήκη ή φόρμες για muffin.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

  • 2 κούπες ψιλοκομμένο καρπούζι
  • 15 κουταλάκια του γλυκού απλό γιαούρτι

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Πολτοποιήστε το ψιλοκομμένο καρπούζι μέχρι να πάρει μία υγρή λεία μορφή. Προσθέστε από μία κουταλιά του γλυκού γιαούρτι σε κάθε φόρμα σιλικόνης ή παγοθήκη και συμπληρώστε, ρίχνοντας από πάνω τον πολτό καρπουζιού. Τοποθετήστε το στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες, μέχρι να αποκτήσει μία στέρεη μορφή. Αφαιρέστε τις παγωμένες λιχουδιές από την φόρμα και αποθηκεύστε τις σε ένα αεροστεγές σκεύος στην κατάψυξη.

*Χρήσιμα TIPS

Εάν χρησιμοποιήσατε φόρμες για muffin, αφήστε τις παγωμένες λιχουδιές για περίπου 10-15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να μπορείτε με ένα πλαστικό μαχαίρι ή πιρούνι να τις αφαιρέσετε  ευκολότερα. Κατόπιν, τοποθετήστε ένα αντικολλητικό χαρτί (λαδόκολλα) στις φόρμες και βάλτε ξανά μέσα τις λιχουδιές. Καταψύξτε τες και πάλι για περίπου 15-20 λεπτά και έπειτα αποθηκεύστε τες σε ένα αεροστεγές σκεύος στη κατάψυξη.