Υιοθέτησε έναν σκύλο, άλλαξε μία ζωή!

Χιλιάδες σκυλιά αυτή τη στιγμή ζουν στις εγκαταστάσεις φιλοζωικών σωματείων, σε σπίτια προσωρινής φιλοξενίας, μέχρι και στον δρόμο περιμένοντας να βρουν το παντοτινό τους σπίτι. Πάντα υπάρχει η επιλογή της αγοράς ενός σκύλου -από νόμιμο εκτροφέα- υπάρχουν όμως πολλοί και σπουδαίοι λόγοι για να υιοθετήσεις!

Σώζεις μία ζωή

Με την υιοθεσία ενός ζώου, πολλές φορές δεν δίνεις απλά την ευκαιρία για μία καλύτερη ζωή, του δίνεις την ευκαιρία να ζήσει! Οι συνθήκες διαβίωσης δεν είναι καλές ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις, στους δρόμους, που στερούνται τις βασικές ανάγκες σε νερό και τροφή. Άνοιξε το σπίτι σου και ο νέος σου τετράποδος φίλος θα σε ανταμείψει πλήρως! 

Βοηθάς να σπάσει ο κύκλος του υπερπληθυσμού των σκύλων

Δεν υπάρχουν αρκετά σπίτια για όλα αυτά τα ζώα που γεννιούνται ή εγκαταλείπονται στο δρόμο κάθε χρόνο. Το να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο ζώο βοηθά στο να αποδυναμωθεί αυτό το φαινόμενο.

Υπάρχουν πολλές επιλογές & σίγουρα κάποια θα σου ταιριάζει

Μεγαλύτερα σε ηλικία, κουτάβια, ψηλά, μικροκαμωμένα, μακρύτριχα, κοντότριχα, υψηλής ή χαμηλής ενέργειας.. Υπάρχουν εκεί έξω και περιμένουν να βρουν την παντοτινή τους οικογένεια! Σίγουρα κάποια επιλογή θα σου ταιριάζει. Η πιο συνηθισμένη ερώτηση είναι “μα αφού είναι ημίαιμο που να ξέρω εγώ τι θα μου βγει”;

  • Ρώτα τους ανθρώπους τις φιλοζωικής, ξέρουν να σου πουν για το χαρακτήρα του κάθε ζώου.
  • Επισκέψου τον χώρο με έναν επαγγελματία εκπαιδευτή σκύλων που θα σε βοηθήσει στην επιλογή ακόμη και αν πρόκειται για κουτάβι (θα μιλήσουμε αναλυτικά και σε επόμενο άρθρο για αυτό)
  • Ζήτα από τους υπεύθυνους να βγάλεις τον σκύλο που σε ενδιαφέρει μία βόλτα ή να παραμείνεις αρκετή ώρα μαζί του. Δεν θα σου αρνηθούν θέλουν το καλύτερο για αυτά!

Βοηθάς να εξαλειφθεί το έγκλημα των puppy mills

Puppy Mills ή αλλιώς παράνομα εκτροφεία που στόχος τους είναι η μαζική και συνεχόμενη αναπαραγωγή σκύλων με σκοπό το χρήμα και μόνο. Ελάχιστη έως και καμία κτηνιατρική κάλυψη, μικρή ποσότητα και κακή ποιότητα φαγητού, άθλιες συνθήκες διαβίωσης και καμία επαφή με άνθρωπο.

Οι κυριότερες ασθένειες που κουβαλούν τα ζώα των Puppy Mills είναι τύφος, εντερικά προβλήματα, δυσπλασία στα πόδια, οφθαλμολογικά προβλήματα και κώφωση. Τα κουτάβια διοχετεύονται παράνομα πριν καλά καλά απογαλακτιστούν, έτσι χάνουν το πολύτιμο για την αντιμετώπιση ασθενειών μητρικό γάλα. Αποτελεί ολόκληρο κύκλωμα εκμετάλλευσης ανήμπορων ζώων. Πριν αγοράσεις σκύλο από διαδίκτυο, pet shops, αγγελίες και παράνομους εκτροφείς σκέψου καλά αν θέλεις να τους βοηθήσεις.

Βοηθάς να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα σου για έναν καλύτερο κόσμο

Ίσως ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα σου. Αν κάποιος φίλος σου ψάχνει ή θέλει να αποκτήσει σκύλο φερ’ τον σε επαφή με τους ανθρώπους που βοήθησαν στη δική σου επιλογή. Σύμφωνα με έρευνα της ASPCA ένα ποσοστό 40% ιδιοκτητών σκύλων μαθαίνουν πληροφορίες για τον ίδιο τους το σκύλο από στόμα σε στόμα!

Μία υιοθεσία βοηθά περισσότερους από έναν σκύλους

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, τα φιλοζωικά σωματεία είναι υπερπλήρης και αυτό γιατί οι ανάγκες είναι περισσότερες από τις υιοθεσίες. Με το να υιοθετήσεις έναν σκύλο ελευθερώνεις χώρο για ένα ακόμη που έχει πραγματικά ανάγκη.

Θα σε ευγνωμονεί για πάντα!

Είναι το κοινό μυστικό όλων εμάς που έχουμε υιοθετήσει έναν σκύλο! Σε κοιτούν στα μάτια και καταλαβαίνεις ξεκάθαρα το ευχαριστώ που σου λένε! Δοκίμασε το και θα το μάθεις και εσύ!  

Ακόμη και να μην μπορείς να υιοθετήσεις ένα ζώο υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βοηθήσεις. Φιλοξένησε ένα ζωάκι σπίτι σου μέχρι να βρει το δικό του, ενημέρωσε τον υπόλοιπο κόσμο, πρόσφερε εθελοντική δράση στη φιλοζωική της περιοχής σου, δώσε έστω και ένα μικρό ποσό για τη κάλυψη των τεράστιων αναγκών τους, πρόσφερε κουβερτούλες που δεν χρειάζεσαι, τροφή, φάρμακα και ότι άλλο μπορεί να έχουν ανάγκη. Αν δεν δράσουμε δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε έναν κόσμο χωρίς αδέσποτα.

Για τη φιλοζωική Ραφήνας – Πικερμίου “Πήγασος” μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. Άννα Βάλβη – Υπεύθυνη Υιοθεσιών στο τηλέφωνο 693 4396816.

_______________________________________________________________________________

Στο email loukiasx@gmail.com μπορείτε να στέλνετε τις δικές σας προτάσεις για θέματα που σας απασχολούν και θέλετε να παρουσιάσουμε.

Λουκία Σχοινά

Υπεύθυνη γραφείου υποδοχής και οργάνωσης εργασιών στο “Pallini Kennels – Athens Pet Resort”

Απόφοιτη της σχολής εκπαιδευτών σκύλων “Professional Dog Trainers Institute”

Μέλος του σωματείου “Αναγνωρισμένων Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Σκύλων Ελλάδος”

Πηγή: Εδώ